HTML

Tánctér(kép) figyelő

Hírek, aktualitások a tánc világából, különböző stílusairól és amit a táncról tudni lehet.

Szemezgetés...

Friss topikok

  • bb art co production: AUDTION ! Különben a Gyagilev balettel került az USA-ba...és ott maradt....nagyszerü tncosnő volt... (2008.09.10. 00:44) Égiekkel táncoló...
  • ordas eszme: performance á la HURA P SEX: Mára az élet majd minden területét eluralja a hamis információ áradat... (2008.03.31. 01:49) Szokatlan performance...
  • kere: Valóban ki kell bírni, mert gusztustalan, amit ez csinál. A hastáncosokat égeti. Félig guggolgatva... (2008.01.18. 10:53) Elmehetünk ám a PeCsába...
  • Eszter: Én ott voltam a versenyen és versenyeztem!Csak annyit ,hogy én nem így döntöttem volna mint a zsűr... (2007.12.01. 19:21) Csillagfény parádé...
  • Varga Ilona: Béke veled Mester! (2007.11.23. 18:49) Röviden a Mesterről...(Maurice Béjart-ról)

Linkblog

Partneroldalak

htpp://www.tanc.lap.hu

"Lelkes" duó...

2007.12.03. 08:53 retrob

DUDA ÉVA: AZ ISMERETLEN


Közép-Európa Táncszínház

Bemutató: 2007. december 7., 19.30 óra Bethlen Kortárs Táncműhely

Az Ismeretlen című duett Duda Éva táncos-koreográfus és Feicht Zoltán, az Operaház táncosának harmadik közös kalandja, intim állomás egy hosszan bontakozó munkakapcsolat ívén.

Fotó: Lékó Tamás
Fotó: Lékó Tamás

Míg az alkotó legutóbbi darabjában, az Arénában szikár, salétromos ösztönöket és vágyakat bogozott egy erőtől izzó dekadens világban kóborolva, addig Az Ismeretlen a földi léttől elrugaszkodottabb, idealizált, metafizikusabb hangon szól. Azt kémleli, hogy merre vezet az út kézzelfogható és láthatatlan találkozásaink után, hogyan engedhetjük el egymást, mit eresztünk, mit tartunk meg hátrahagyott metszéspontjainkból. Az előadás egyetlen nyelvet beszél, a test, a tánc, a mozgás nyelvét, színházi kunsztokra nem épít.

A két utazó áthajol egymáson, keresetlen várótermi találkozásra adják fejüket. Nézd csak, éteri selyemfény simul a válaszfalhoz életem és a csodaföld között. Angyal vagy, lelkem, szélfútta klisé-tünemény.

Az Ismeretlen iszamos határmezsgyén motoz billegve, evilágból túlvilágba kanyargó magányt mutat, közben találkozást, tudást kutat, az ösvényt azzal szegélyezi. Galaktikus helykeresés földön-vízen-kőben, a tudhatatlan pofátlan, fuldokló feszegetése.

 

Koreográfus: Duda Éva

Előadók: Duda Éva és Feicht Zoltán

 

Zene: Kunert Péter, Alva Noto

Jelmez: Andréa T. Haamer

Fényterv: Fejes Ádám

Technikus: Fogarasi Zoltán

Konzultáns: Máriás Petra

 

Bemutató: 2007. december 7., 19.30

 

További előadások:

2007. december 8. (19.30)

2008. január 11., 12. (19.30)

Közép-Európa Táncszínház

Bethlen Kortárs Táncműhely ( 1071 Budapest, Bethlen tér 3.)

 

Információ, jegyrendelés:

36 / 1 / 342-7163

36 / 30 / 456-3885

cedt@chello.hu

www.cedt.hu

 

 

"...Mit kell valakinek elmondania ahhoz, hogy valami értelme vagy haszna legyen?

Az, ami velünk történt, vagy mindenkivel megtörtént vagy csak velünk, az egyik esetben nincsen benne semmi új, a másik esetben nem érthető. Csupán azért írom le azt, amit érzek, mert így csillapítom annak a lázát, hogy érzek. Annak, amit megvallok, nincsen jelentősége, mivel semminek sincsen jelentősége.

Tájképeket készítek abból, amit érzek. Az élmények vásári forgatagát készítem el..."

(Fernando Pessoa írásaiból)

 

Forrás: KET

Forrás: www.tancelet.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dancerob.blog.hu/api/trackback/id/tr19250387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása