HTML

Tánctér(kép) figyelő

Hírek, aktualitások a tánc világából, különböző stílusairól és amit a táncról tudni lehet.

Szemezgetés...

Friss topikok

  • bb art co production: AUDTION ! Különben a Gyagilev balettel került az USA-ba...és ott maradt....nagyszerü tncosnő volt... (2008.09.10. 00:44) Égiekkel táncoló...
  • ordas eszme: performance á la HURA P SEX: Mára az élet majd minden területét eluralja a hamis információ áradat... (2008.03.31. 01:49) Szokatlan performance...
  • kere: Valóban ki kell bírni, mert gusztustalan, amit ez csinál. A hastáncosokat égeti. Félig guggolgatva... (2008.01.18. 10:53) Elmehetünk ám a PeCsába...
  • Eszter: Én ott voltam a versenyen és versenyeztem!Csak annyit ,hogy én nem így döntöttem volna mint a zsűr... (2007.12.01. 19:21) Csillagfény parádé...
  • Varga Ilona: Béke veled Mester! (2007.11.23. 18:49) Röviden a Mesterről...(Maurice Béjart-ról)

Linkblog

Partneroldalak

htpp://www.tanc.lap.hu

Győri Táncfesztivál...

2008.06.11. 16:04 retrob

Világpremierrel nyit a VI. Magyar Táncfesztivál Győrött

 

A neves spanyol építész, Antoni Gaudí életéről szóló táncjáték világpremierjével nyílik meg a VI. Magyar Táncfesztivál június 20-án Győrött - közölte a programismertető sajtótájékoztatón Kiss János, a produkciót bemutató Győri Balett igazgatója csütörtökön. Az egyhetes rendezvényen a hazai hivatásos együttesek színe-java mutatja be produkcióit a klasszikus balettől a folklóron át a kortárs táncig - mondta a fesztivált szervező győri együttes vezetője.

Fellép a Szegedi Kortárs Balett a Hattyúk tava című produkcióval június 21-én. Másnap az Experidance - Román Sándor tánctársulata az Esszencia című előadást mutatja be. A Duna Művészegyüttes az Aranyág című táncjátékkal lép színpadra, a Magyar Állami Népi Együttes pedig a Magyar Concertóból ad elő részleteket június 23-án. Következő nap mutatja be produkcióját a lengyelországi Poznan egyik tánctársulata Carpe Diem címmel.

A június 25-i gálán színpadra lép a Magyar Nemzeti Balett, a Pécsi Balett, a Budapest Táncszínház, Kovács Gerzson Péter és a győri együttes. Ezen az eseményen adják át a Magyar Balett- és Kortárstánc-Művészetért díjat.

A Bozsik Yvette társulat a Varázsfuvola című koreográfiát mutatja be június 26-án - a már említett produkciókhoz hasonlóan - a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán. A teátrum Kisfaludy Termében bemutatkozik egyebek között Goda Gábor Társulata, a Frenák Pál Társulat, valamint a Tünet együttes, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat, a Közép-Európa Táncszínház és Gergye Krisztián Társulata.

A Gaudí-premier délutánján spanyol táncszínházra invitálják a városlakókat a színház előtti téren. Ugyanott vendégszerepel a fesztivál ideje alatt egy bolgár, továbbá egy olasz táncegyüttes, a Lippentő Néptáncegyüttes és a győri Vaskakas Bábszínház a Kakasviadal című produkcióval. A roma kisebbségi önkormányzat hagyományőrző cigány együtteseket vonultat fel a színház előtti téren.

A táncfesztivál bekapcsolódik a Múzeumok éjszakája programjaiba is: június 21-én este 11 órakor a városi múzeumnak otthont adó Esterházy-palotában ad műsort a Magyar Mozdulatművészeti Társulat.

A fesztivál ideje alatt Dusa Gábor táncfotóiból látható kiállítás a színház aulájában. Ugyanott mutatkozik be a salzburgi Sommerszene fesztivál. Győri látogatásuk a neves ausztriai fesztivállal történő jövőbeni együttműködés megalapozását szolgálja - mondta Kiss János.

Az első magyar táncfesztivált 1998-ban rendezték meg a Rába-parti városban. Azóta kétévente került sor a táncegyüttesek seregszemléjére. Az idei programot 35 millió forintos költségvetésből rendezik meg. A fesztivált támogatja a győri önkormányzat, a Nemzeti Kulturális Alap, fő támogatója a győri Audi. A program sikeréhez több megyei vállalkozás is hozzájárult.

Forrás: www.tanc.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dancerob.blog.hu/api/trackback/id/tr93514946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása